woensdag 31 januari 2024

Thema het is winter/naar de Noordpool en de Zuidpool

De kleutertjes van de tweede kleuterklas komen net terug van een avontuur. Ze trokken namelijk naar de Noordpool en de Zuidpool waar ze de ijsbeer en de pinguïn leerden kennen. 

Het thema begon met het verhaal 'Kikker in de kou'. We mochten op de computer het verhaal beluisteren en het verhaal naspelen op de verteltafel. We deden een waarneming rond ijs en mochten daarna in de hoeken verder experimenteren met het ijs. Wat is het glad, koud en hé wat gek het ijs wordt water door onze warme handen. In de hoekjes konden wij sneeuwvlokken maken met plasticine, sneeuwballen tellen en onze naam of woordjes schrijven in sneeuw.


Ook kregen we een leuke sneeuwdag op school. Wat was dat dolle pret!Na de sneeuwpret in eigen land trokken we eerst naar de Noordpool. 

Een koude winterdag vraagt om warme chocolademelk.

In de poppenhoek konden wij een rollenspel spelen. We speelden dat we eskimo's waren op de Noordpool. We mochten ook iglo's bouwen met suikerklontjes en in de taalhoek konden we lettervisjes vangen. 
We deden deze keer een schrijfdans van de pinguïn. Eerst op de speelplaats met ons volledige lichaam, daarna op de bank, in scheerschuim en tot slot op een groot blad. Wat is iedereen trots!