dinsdag 19 januari 2021

Thema: Brr... wat is het koud!

Brr... Wat is het koud buiten! Tijd om ons te verdiepen in de kenmerken van de winter. 

We maakten kennis met een grafiek. Hoeveel jassen, mutsen, sjaals en paar handschoenen hadden we meegebracht? 


Op de computer mochten we een memoryspel spelen. Dit viel zeker en vast in de smaak! Ook konden we het verhaaltje van Kikker in de kou herbeluisteren. 
We leerden dat sneeuw volgende kenmerken heeft: koud, smelt, vlokjes, wit ... In de hoekjes mochten we woordjes en letters schrijven in de sneeuw en vlokjes vangen. Maar waar blijft toch de echte sneeuw? 


Wat hoort er bij een koude winterdag? Juist! Warme chocolademelk! Samen gingen we aan de slag.Huh, waarom heeft iedereen opeens een snor? 

De tweede week hebben we wat bijgeleerd over "ijs": smelten - bevriezen, water - ijs of omgekeerd, glad...
De juf had enkele dieren meegebracht die vastgevroren waren in het ijs. Gelukkig hebben wij de dieren kunnen bevrijden! De Laatste twee dagen kwam de Noorpool en de Zuidpool aan bod. We maakten kennis met de dieren die er leven en hadden een eigen Noordpool in de klas! 
Een pinguïn tekenen, niet eenvoudig... Maar met onze schrijfdans ging het al vlotter! Omdat we een grote dierenvriend zijn, besloten we om de vogels van voedsel te voorzien. In de winterperiode is dit voor de vogels niet vanzelfsprekend. Donderdag waren we vol verwachting... Het begon eindelijk te sneeuwen! Zou de sneeuw blijven liggen of niet? Wat was het spannend! 


En ja hoor, ze is blijven liggen! Wat hadden we sneeuwpret! Dit was een leuke afsluiter van ons thema. ☺