maandag 2 december 2019

Bezoek aan het huis van de sint!

Vandaag werden we uitgenodigd door Sinterklaas om eens een bezoekje te brengen aan zijn huis.
We vertrokken met de trein richting Sint-Niklaas. Daar hebben we eerst ons koekje opgegeten, een beetje gedronken en een plasje gemaakt.
Daarna vertrokken we, op zoek naar zijn huis.
We werden er opgewacht door knuffelpiet.
 Aangekomen aan het huis van de sint. Wel een super groot huis hoor!


 We werden verwelkomd door knuffelpiet!
 We mochten naar boven langs de echte trap waar eigenlijk alleen maar sinterklaas mag op stappen!


 Eerst zagen we de slaapkamer van sinterklaas. Daar zagen we dat alles rood was, zijn lievelingskleur. We zagen ook zijn gouden juwlen, zijn slaapkleed en zijn slaapmijter.
 Daarna mochten we eens kijken in de kamer waar de sint met zijn pieten samen eten. Alleen de pieten met een heel lange pluim, mochten aan die tafel zitten, want zij waren al het langst aan het werk voor de sint. We zagen er gezonde dingen liggen, zoals sinaasappelen.


 In de keuken zagen we de werkplek van keukenpiet. Hij had juist lekkere pepernoten gebakken die we mochten proeven.
 Toen zagen we de badkamer van de sint. Opnieuw was alles in het rood. Ook zijn badschuim was rood. Dat is gemaakt van aardbeien, frambozen en rode rozen. Het toilet van de sint was daar ook te zien. Alles was er heel netjes.
 Dan kwamen we werkkamer van de sint, waar zijn boek klaar lag waarin hij alles noteerde. Daar mocht Rube ook zijn tekening afgeven.


 Hier zien we het toilet van de pieten. Zij moeten eerst hoog klimmen voor ze hun boodschap kunnen doen ;-)!


 De badkamer van de pieten lag er wel heel slordig bij. Alles gooiden ze op de grond. Het bad zag er vies uit. Wel vertelde knuffelpiet ons dat hij 3x per dag zijn tanden poetst! In de hobbykamer van de sint, zagen we veel verf staan. Als hij tijd heeft, schildert hij graag. Er waren ook veel muziekinstrumenten aanwezig. Samen zongen we dan ook een liedje voor de sint. Jammer dat hij er niet was. Hij was al op bezoek bij andere kindjes in hun school.

 We keken ook eens waar de pieten sliepen. Onderaan sliep luie piet, die wou niet klimmen. In het grote bed mocht hoofdpiet slapen. Als hij snurkt, dan schudden de andere pieten eens aan zijn bed...

 Dan mochten we terug naar beneden, langs de trap van de pieten. We konden al zien dat er veel pakjes klaar stonden.
 We zagen ook de plaats waar speciale sleutels gemaakt worden die alleen door de pieten worden gebruikt om het speelgoed in de huizen te brengen als die geen schoorsteen meer hebben.


Het was een hele leuke dag. Bedankt Delphine voor de mooie foto 's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten